Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Η παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Υγείας του Γυμνασίου Προαστίου


Την Τετάρτη 16 Μαίου 2007, στη διάρκεια της πολιτιστικής ημέρας, παρουσιάστηκαν στους καθηγητές και στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Προαστίου Καρδίτσας, τα αποτελέσματα του προγράμματος Ενίσχυσης Πρωτοβουλιών της Αγωγής Υγείας, με θέμα "Εφηβική Διατροφή"
Η ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου Προαστίου, με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου του Προγράμματος και Συντονιστή της σύμπραξης σχολείων του Νομού Καρδίτσας, προσκάλεσαν τον Γεωπόνο του Δήμου Σελλάνων κ. Κουκορίκο Στέφανο, ο οποίος ανέλυσε τη χρησιμότητα των φυτοφαρμάκων στη σύγχρονη γεωργική παραγωγή. Ταυτόχρονα επισήμανε τους κινδύνους, τόσο κατά τη διάρκεια εφαρμογής των φαρμάκων αυτών, όσο και τις συνέπειες τις οποίες έχουν στη διατροφή μας. Μας μίλησε για απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους των φαρμάκων αυτών στην τροφική αλυσίδα. Τέλος, τόνισε, οτι τα φυτοφάρμακα ειναι χρήσιμα, αρκεί να χρησιμοποιούνται με υπευθυνότητα.
Στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, απονεμήθηκαν αναμνηστικές βεβαιώσεις από το Συντονιστή του Προγράμματος κ. Αλέξανδρο Γκίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: