Τρίτη 29 Μαΐου 2007

Η παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Υγείας του Γυμνασίου Λεονταρίου



Οι μαθητές της Β2 τάξης του Γυμνασίου Λεονταρίου Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2006-07, υλοποίησαν ένα Πρόγραμμα Ενίσχυσης Πρωτοβουλιών σε θέματα Αγωγής Υγείας με αντικείμενο: ΕΦΗΒΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και θέμα:«Προβλήματα διατροφής και κατανάλωσης».Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, στο πλαίσιο σύμπραξης επτά σχολείων του Ν. Καρδίτσας, και την υλοποίησή του, στο Γυμνάσιο Λεονταρίου, συντόνισε η καθηγήτρια Ρεγγίνα Κανδήλα, υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης. Όπως σημείωσαν τα παιδιά, στην παρουσίαση του προγράμματος στο χώρο του σχολείου, η πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος ήταν γι’ αυτά μια ενδιαφέρουσα αλλά και δημιουργική εμπειρία.
Αρχικά, παρουσιάστηκε και εξηγήθηκε η έννοια του όρου Κατανάλωση.
Με τον όρο «ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ» εννοείται η χρησιμοποίηση κάθε είδος αγαθών και υπηρεσιών για την ικανοποίηση ανθρωπίνων αγαθών. Η κατανάλωση αγαθών είναι καθημερινή ανάγκη που καθορίζει την επιβίωση, την ασφάλεια, την υγεία του καταναλωτή
Η σύγχρονη κοινωνία αποπροσανατολίζει τον άνθρωπο και τον κατευθύνει σε λανθασμένα καταναλωτικά πρότυπα σε όλους τους τομείς και κυρίως στην διατροφή.
Για το λόγο αυτό:



ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΑ!

Η διατροφή μας πρέπει να αποτελείται από:
ΦΡΟΥΤΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΨΑΡΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

και όχι από:
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
ΛΙΠΑΡΑ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
ΓΛΥΚΑ
ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΦΑΓΗΤΟ
,

επειδή παραμονεύουν κίνδυνοι όπως:
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ
ΥΠΕΡΤΑΣΗ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
ΟΣΤΕΟΠΟΡΟΣΗ.

Το μήνυμα από την ημερίδα είναι:


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!
ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: